Ron Blaauw

Oprichter
Ron Gastrobars

Ron komt oorspronkelijk uit de stad Hoorn in Noord-Holland, waar hij ook zijn eerste baantje als krantenjongen had. Toch heeft Ron zich altijd verbonden gevoeld met de stad Amsterdam. Ron houdt van de mensen die lekker recht door zee zijn en zeggen waar het op staat. Maar bovenal, het ongecompliceerde gevoel van de stad. Iets wat Ron ook terug laat komen in al zijn ondernemingen; ongecompliceerd en toegankelijk, zonder te veel regeltjes.

Na ruim dertig jaar ervaring in de keuken bij onder andere de Kersentuin, Aujourd’hui en ’t Jagershuis is Ron Blaauw geen chef-kok meer, maar culinair ondernemer. Hij inspireert iedereen met dezelfde passie voor ondernemen.

Daarnaast is Ron een echte familieman. Hij heeft drie kinderen en woont samen met zijn vrouw Carla in Ouderkerk aan de Amstel, waar zijn culinaire verhaal ooit begonnen is.

Benieuwd waarom Ron passie voor koken heeft gekregen?

Ron Blaauw

1999 | Ron Blaauw Restaurant

“En toen begon ik mijn eerste eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel…” Een droom van iedere chef-kok. Twee mensen in de keuken en twee in de bediening, maar dat maakte niet uit; want éindelijk had Ron zijn eigen restaurant. “We deden zelf nog de afwas dachten we. Maar na twee dagen om half 4 ’s nachts dachten we dit gaan we niet meer doen.”

Dit harde werken werd uiteindelijk beloond met twee sprankelende en lang gehoopte Michelinsterren.

“En toen begon ik mijn eerste eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel…” Een droom van iedere chef-kok. Twee mensen in de keuken en twee in de bediening, maar dat maakte niet uit; want éindelijk had Ron zijn eigen restaurant. “We deden zelf nog de afwas dachten we. Maar na twee dagen om half 4 ’s nachts dachten we dit gaan we niet meer doen.”

Dit harde werken werd uiteindelijk beloond met twee sprankelende en lang gehoopte Michelinsterren.

2011 | Ron Blaauw Restaurant Amsterdam

Na uit het jasje te zijn gegroeid in het pand in Ouderkerk aan de Amstel, is de verhuizing naar Amsterdam van start gegaan. Ondanks het succes van het restaurant begon er na een tijdje wat te knagen aan Ron… “Wat mij irriteerde was dat het niet bruiste. Het was wel volle bak elke dag, maar na het eten was er gewoon geen sfeer.” Na geïnspireerd te zijn geraakt tijdens een trip naar Kopenhagen heeft Ron het roer omgegooid.

Ron Blaauw
Na uit het jasje te zijn gegroeid in het pand in Ouderkerk aan de Amstel, is de verhuizing naar Amsterdam van start gegaan. Ondanks het succes van het restaurant begon er na een tijdje wat te knagen aan Ron… “Wat mij irriteerde was dat het niet bruiste. Het was wel volle bak elke dag, maar na het eten was er gewoon geen sfeer.” Na geïnspireerd te zijn geraakt tijdens een trip naar Kopenhagen heeft Ron het roer omgegooid.
Ron Blaauw
Ron Blaauw

2013 | Ron Gastrobar

“Muziek, ongedwongen sfeer, gerechtjes van €15, verschillende cocktails, hoge kwaliteit, en misschien wel het allerbelangrijkste: iédereen moet zich welkom voelen.” De succesvolle formule van Ron Gastrobar is ontstaan.
“Muziek, ongedwongen sfeer, gerechtjes van €15, verschillende cocktails, hoge kwaliteit, en misschien wel het allerbelangrijkste: iédereen moet zich welkom voelen.” De succesvolle formule van Ron Gastrobar is ontstaan.

ONTSTAAN RON GASTROBAR

Het begon allemaal ooit met het restaurant Ron Gastrobar; een uniek concept van laagdrempeligheid, maar toch genieten van hoge kwaliteit eten. Ondertussen bestaat de Ron Gastrobar-groep en uit vier verschillende restaurants, en is de formule van laagdrempeligheid en hoge kwaliteit overal toegepast. Iedér met zijn eigen interessante verhaal. Benieuwd naar hoe alle huidige Ron Gastrobar-restaurants zijn ontstaan? Bekijk hier het hele verhaal

ADVIES

Ron heeft veel ervaring in de wereld van Gastronomie, fine dining en ambacht. Deze kennis wordt veel gewaardeerd bij startende ondernemingen in het vak. Daarom heeft Ron een adviserende rol bij de volgende restaurants: Bistrobar Berlin in Nijmegen, Bistrobar Bankoh in Nijmegen, Bistrobar Beaune in Rosendaal, Javaanse Meisjes in Alkmaar en binnenkort Garoeda by Ron Gastrobar Indonesia.
Ron Blaauw

RON GASTROBAR AT HOME

Ron Blaauw
Ron heeft veel ervaring in de wereld van Gastronomie, fine dining en ambacht. Deze kennis wordt veel gewaardeerd bij startende ondernemingen in het vak. Daarom heeft Ron een adviserende rol bij de volgende restaurants: Bistrobar Berlin in Nijmegen, Bistrobar Bankoh in Nijmegen, Bistrobar Beaune in Rosendaal, Javaanse Meisjes in Alkmaar en binnenkort Garoeda by Ron Gastrobar Indonesia.
Ron Blaauw
Ron Blaauw

TV-PROGRAMMA’S

Naast chef-kok en ondernemer, is Ron uitgegroeid tot tv-persoonlijkheid. Ron participeerde onder andere als finalejury in het RTL-programma Topchef in 2009 en als jurylid in het SBS-programma Junior MasterChef. Naast het delen van zijn kennis en ervaring in deze programma’s, maakt Ron ook programma’s om maatschappelijke en belangrijke vraagstukken onder de aandacht te brengen. Samen met Johnny de Mol maakt Ron het programma Restaurant Misverstand, om mensen met alzheimer te begeleiden.
Naast chef-kok en ondernemer, is Ron uitgegroeid tot tv-persoonlijkheid. Ron participeerde onder andere als finalejury in het RTL-programma Topchef in 2009 en als jurylid in het SBS-programma Junior MasterChef. Naast het delen van zijn kennis en ervaring in deze programma’s, maakt Ron ook programma’s om maatschappelijke en belangrijke vraagstukken onder de aandacht te brengen. Samen met Johnny de Mol maakt Ron het programma Restaurant Misverstand, om mensen met alzheimer te begeleiden.