Gepofte aardappel met frisse crème fraîche is samengesteld door chef Patrick van Ron Gastrobar Oriental Downtown. Lekker voor op de barbecue in de zomer, maar ook tijdens de wintermaanden op de grill!
Ingrediënten:
- 2 grote kruimige aardappelen
- Crème fraîche
- Bieslook
- Citroen
Bereidingswijze:
- Was de aardappelen in koud water.
- Prik met een vork gaatjes rondom.
- Plaats de aardappelen in aluminiumfolie en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
- Wikkel in de folie.
- Plaats de pakketjes naast de kolen op de barbecue voor ongeveer 1,5 uur totdat de aardappels gaar zijn.
- Snij de bieslook in kleine ringetjes.
- Doe de crème fraîche in een kom.
- Voeg peper, zout, citroen zest en de bieslook toe en meng goed door elkaar.
- Haal de pakketjes van de bbq en snij de aardappel open.
- Besmeer met de crème fraîche en maak af met bieslook.
Eet smakelijk!